img
Slobodna Zona Junior

Vesti

Poziv za besplatni kamp kulturne razmene na Kosovu*

img

DokuFestFestival Slobodna Zona i Slobodna Zona Junior pozivaju mlade ljude starosti od 18 do 25 godina iz Srbije i Kosova da učestvuju u projektu Kako te vidim? (How Do I See You?). Ovaj inovativni projekat koji ima za cilj da smanji pa i čak prevaziđe jaz između mladih iz Srbije i sa Kosova* otvorio je poziv za prijave za četvrti međukulturni kamp koji će se i ove godine održati u Prizrenu.

Ideja kampa i projekta uopšte je upoznavanje, umrežavanje i druženje vršnjaka iz Srbije i sa Kosova*, a kroz iskustvo ovakvog kampa i propratnih aktivnosti verujemo da kreativna saradnja i grupni rad imaju potencijal da pozitivno utiču na viševekovne nesuglasice. Program međukulturne razmene takođe uključuje aktivno učešće u predavanjima i diskusijama, kulturnim posetama spomenicima i znamenitostima, kao i razvijanje medijske i filmske pismenosti kako bi se istražili zajednički ciljevi, problemi i iskustva. Tako su se prethodne godine učesnici snimali, razgovarali i neformalno intervjuisali jedni druge.

Poseta je planirana od 10. do 17. septembra, dani tokom kojih će učesnici imati priliku da se upoznaju sa različitim kulturnim centrima, umetničkim i organizacijama civilnog društva koje deluju u Prizrenu, Đakovici, Peći i Prištini. Program je potpuno besplatan, a organizatori će pokriti troškove putovanja, ishrane i smeštaja. Učesnici će takođe imati priliku da budu gosti na Festivalu Slobodna Zona u Beogradu u novembru i besplatno prisustvuju glavnom filmskom festivalu i pratećim programima festivala.

Preduslovi za učešće u programu jesu da imate između 18 i 25 godina, motivaciju za kreativnu razmenu i umrežavanje, želju da se upoznate sa vršnjacima sa sličnim interesima iz Srbije i sa Kosova*, pozitivan stav i dobro poznavanje engleskog jezika.

Da biste se prijavili, molim vas popunite PRIJAVNI FORMULAR do 16. avgusta. Broj učesnika je ograničen, pa požurite sa prijavama!

Program je u potpunosti besplatan, a svi troškovi smeštaja, ishrane, putovanja i sl. biće pokriveni od strane organizatora. Za sve dodatne informacije zainteresovani polaznici mogu se obratiti putem mejla slobodnazonajr@gmail.com ili putem društvenih mreža Instagram  Facebook.

______________________

* – sve reference na Kosovo, bilo da se radi o teritoriji, institucijama ili stanovništvu, u ovom tekstu će se razumeti u potpunosti u skladu sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i bez uticaja na status Kosova.

sr_RS