img
Slobodna Zona Junior

Vesti

Slobodna zona Junior: Besplatna škola dokumentarnog filma za srednjoškolce iz Beograda

img

Slobodna Zona Junior raspisuje konkurs za srednjoškolce povodom petog izdanja škole dokumentarnog filma „Free Zone Filmmaker School”.

 

Filmmaker škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama iz Beograda i okoline koje interesuje dokumentarni film i želeli bi da snime svoj prvi kratki dokumentarac uz pomoć stručnih mentora koji rade u industriji filma.

 

Učešće na školi je besplatno, a konkurs će biti otvoren dok se ne popune sva mesta, a najkasnije do 4. decembra u ponoć, pa zato požurite sa prijavama!

 

Svi zainteresovani svoju prijavu treba da pošalju na imejl adresu slobodnazonajr@gmail.com  a ona treba da sadrži:

  • motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem ideje za dokumentarni film (ne dužu od jedne stranice), 
  • kratku biografiju, 
  • kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i naziv škole)

 

Za 12 srednjoškolki i srednjoškolaca koji budu izabrani spremili smo neopterećujuće, hibridne radionice sa mentorima na kojima će imati priliku da prođu kroz sve faze stvaranja filma – od pisanja scenarija i razvoja filmskog projekta, preko režije i snimanja, do montaže i postprodukcije slike. Znanja koja dobiju pomoći će im da tokom trajanja Filmmaker škole snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će ući u izbor za prikazivanje na posebnoj projekciji u okviru filmskog festivala Slobodna Zona 2023. godine.

 

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 5. decembra na sajtu https://slobodnazonajr.org/. 

 

Za sve dodatne informacije pišite nam na slobodnazonajr@gmail.com. 

 

Peto izdanje škole dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“ realizuje  se u okviru programa Slobodna zona Junior, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

sr_RS